DKP/BÖG, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü selamladı

PKK'nin kuruluş yıl dönümünü selamlayan DKP/BÖG, "PKK ile birlikte ortak cephelerde olmaktan onur duyuyoruz" dedi.

DKP/BÖG Merkez Yürütme Kurulu, PKK'nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürt halkının diriliş hareketi olarak yola çıkan ve 42 yıldır sömürgeci Türk devleti başta olmak üzere dört parça Kürdistan’da geliştirdiği gerilla mücadelesi ile tüm bölge halklarına ilham kaynağı olan, zafer devrimciliğini büyüten, birleşik devrim mücadelemizin öncü güçlerinden PKK’yi ve tüm savaşçı yapısını yeni mücadele yılında kutluyor, özgürlük mücadelesinde ölümsüzleşen tüm şehitlerini saygıyla anıyoruz" denildi.

'PKK İLE ORTAK CEPHEDE OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bizler Türkiye işçi sınıfının ve ezilen halkların kurtuluş mücadelesini devrimle taçlandırmak üzere yola çıktığımızdan bu yana birçok cephede birleşik devrim mücadelesinin bir parçası olarak PKK ile birlikte ortak cephelerde, birçok mevzide birlikte savaşmaktan, birlikte direnmekten ve bedel ödemekten onur duyuyoruz. Başta kurucu önderimiz Ulaş Bayraktaroğlu ve partimizin birçok öncüsü birleşik devrim mücadelesinde, Rojava’da, Dersim’de, Efrîn'de sömürgeciliğe ve faşizme karşı birlikte savaşarak kanlarımızın karışmasına vesile olmuştur. Kanlarımızın karışması, başka bir deyişle Türkiye işçi sınıfının ve ezilen Kürt halkının kurtuluşunun kader birliğinin de harcı olmuştur. Türkiye işçi sınıfının ve ezilen halkların kurtuluş mücadelesini sürdüren partimiz, enternasyonalist devrimciliğin ve Türkiye devriminin yolunu Kürt halkıyla ve onun öncü partisi PKK ile kurulacak stratejik ittifaktan ve iki halkın birleşik devriminden geçtiğini bir kez daha ilan etmektedir.

Bugün HBDH çatısı altında Türkiye işçi sınıfının ve Kürt halkının öncü partilerinden oluşan ve birleşik kurmaylık altında 'Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız' devrimci seferberlik hamlesi ile faşizme karşı başlattığımız zafer yürüyüşü dağların dilini, Türkiye metropollerine taşıyarak sömürüyü ve sömürgeciliği Anadolu topraklarından ve Mezopotamya’dan söküp atacaktır.

'ZAFERİN YILI OLACAK'

Birleşik devrim mücadelemizi tüm gücü ile geriletmeye çalışan faşist iktidar ve NATO güçleri, gerilla sahalarını, Kürdistan’ın dört parçasında PKK’yi ve Türkiye metropollerinde onunla ittifak halinde olan Türkiye Devrimci Hareketinin birleşik güçlerini kuşatmaya çalışıyor. Faşist iktidarın bu planı başta gerilla karşısında her gün bozguna uğrarken, faşizmin mutlak yenilgisi için bu kuşatmaya İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere işçi sınıfının yükselen direnişi, kadınların özgürlük mücadelesi ve birleşik güçlerimizin hesap soran eylem çizgisi yanıt oluyor. Ezilen halkların ve işçi sınıfının özgürlük mücadelesini yok edeceğini sananlar, 'bitti, bitiyor' hamaseti yapanlar kendi bitiş sürecini hazırlıyor.

42 yıldır Türk sömürgeciliğine karşı fedaice savaşan Hâkî Karer’den, Mazlum’lara, Kemal’lerden, Sakine’lere binlerce şehidi ve on binlerce tutsağı olan PKK’nin kuruluş günü olan 27 Kasım’ı ve zafer yürüyüşünü bir kez daha kutluyoruz. Aynı zamanda Kasım ayı partimizin devrimci silahlı gücü olan Birleşik Özgürlük Güçlerinin (BÖG) kuruluşunu hazırlayan 'Kasım Atılımının da 6. yılı. Yeni mücadele yılı zaferlerin yılı olacak."