DKP/Birlik Ulaş Bayraktaroğlu’nu andı

DKP/Birlik, 21 Temmuz 2017’de Reqa’da şehit düşen BÖG Komutanı ve HBDH kurucularından Ulaş Bayraktaroğlu’nu andı.

DKP Birlik, “Yaşamak, geçmişi hatırlamak, bugünü eylemek ve geleceğe temas etmektir. Temas edilen yerde izler bırakmaktır” diyerek, “ölümsüzlerin” bıraktığı izlere işaret etti.

Açıklamada “Ölümsüzleri sayesindedir ki, Bostancı, Gire Sipi, Siluk, Menbic, Reqa, Dar Azza, Haftanin, Gare, Serekaniyê-Tıl Temir, Dersim ve tüm metropoller, Komünarlar’ın bıraktığı izlerle doludur” diye belirtildi.

Ulaş Bayraktaroğlu’nun anıldığı açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Onlar, tarihin çağrısına kulak vermiş, ilk taşı atan savaşçıdan bugüne, ezilenlerin bütün kavga deneyimlerini sırtlamışlardır. Dar bir geçmişin, herhangi bir siyasi statükonun nesnesi değildirler. Onlar, tarih yapmak üzere can veren, can alan bir partinin, özünü yaratan öznelerdir. Öyle ki bu temelde, komünü bayraklarına nakşetmiş, özgürlüğün gücü ile harmanlayarak kolektif bir eylem icra etmişlerdir. Tek tabuları devrim, hakikatleri komün, güçleri de özgürlüktür!

Bu yüzdendir ki Komünarların özü kavgadır, savaştır. Bu yüzdendir ki Komünarlar, dar geçitlerin, karanlık yolların, fırtınalı havaların keşif koludur. Bu yüzdendir ki Komünarlar’ın yelkenlerinde indirme halatı yoktur, yelkenler hep fora olmuştur! Bu yüzdendir ki Komünarlar, yenilse de yenilmezler! Bu yüzdendir ki Komünarlar, Yılmazkaya’dan bu yana, hep “ya bir yol açmalı, ya bir yol bulmalı” diye devam etmiştir savaşına. Bu yüzdendir ki, onların amacı, her daim yeni bir mecra açmak, kurak topraklara can suyu olmaktır. Bu yüzdendir ki, ayakkabılarının bağcıkları sıkıca bağlı, bu gökyüzü bizim diyen, hiçbir yerdeyken her yerde olan ateş kuşlarıdır onlar.

Bugün 9 Mayıs. Bugün, devrimci komünist önder Ulaş Bayraktaroğlu’nun; Mehmet yoldaşın, Reqa cephesinin en ön saflarında ölümsüzlüğe yürüdüğü gün. Bugün Mehmet yoldaşın nezdinde, tüm ölümsüzlerimizi andığımız, her birinin ismini, bir kavga andı misali tekrardan ve tekrardan saflarımızda yükselttiğimiz gün...

Kazanacağız, şüphemiz yok. Ancak kazanacaksak, ölümsüzlerimizin açtığı yoldan yürüyerek, savaşarak kazanacağız! Onlar yüreklerimizde ve kavgamızda bir iz bıraktılar, yol açtılar, yarına işaret ettiler. Ölümsüzlerimizi anmak, yaşatmak, onların kavgasını devam ettirmek onurdur! Her komünar, bu onuru bir görev bilmek, tarihsel bir sorumluluk olarak sırtlamakla yükümlüdür! İşaret ettikleri yarına yürümek, hayalini kurdukları özgür dünyayı inşa etmek ise boynumuzun borcudur!”