Dört parçadan HDP Kongresine dayanışma mesajı

HDP kongresine Kürdistan'ın dört parçasından dayanışma mesajları gönderildi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 4'üncü Büyük Kongresi'ne Kürdistan'ın dört parçasından dayanışma mesajları gönderildi.
Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrûr Barzanî, "Kongrenizin barış ve kardeşliğin güçlenmesine, halkların dostluğuna vesile olmasını diliyorum” dedi.
Federe Kürdistan Bölgesi'nden Tevgera Azadî de "Demokrasi, özgürlük ve halkların zaferi inancıyla, Güney Kürdistan’dan kongrenizi selamlıyoruz" mesajını verdi.

PYD: GÖZÜMÜZ HDP KONGRESİNDE

Kuzey ve Doğu Suriye'den Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlığı’nın kongreye gönderdiği mesajda, “Kürt halkının gözü bugün Kuzey Kürdistan’da HDP’nin kongresinde. PYD olarak kongrenizi selamlıyor, başarılar diliyoruz” denildi.
İran Kürdistan Demokrat Partisi ile Federe Kürdistan Bölgesi’nden Kürdistan Demokratik Halk Hareketi, Kürdistan Demokrasi ve Özgürlük Hareketi, Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Parlamenterler Birliği, Goran Hareketi, Kürdistan Özgür Kadınlar Örgütü, Kürdistan Yeşiller Partisi, Kürdistan Sosyalist Partisi, Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi de kongreye dayanışma mesajı gönderdi.