Doğu Kürdistan İnsan Hakları ağı, Urmiye ve Tebriz cezaevlerinde tutulan üç Kürt siyasi tutsak dün gece yazılı bir açıklama yaparak üç günlük açlık grevine başladıklarını duyurdu.
Elde edilen bilgilere göre, Urmiye Cezaevi’nde tutulan Saman Nesim, Kemal Ramazan, Ahmed Temuyi, İbrahim İsapur, Yusuf Kake Memi ve Tebriz Merkez Cezaevi’nde tutulan Ali Ahmed Süleyman isimli Kürt siyasi tutsaklar Kuzey Kürdistan ve Türkiye’deki cezaevlerindeki tutsakların başlattığı açlık grevi eylemlerine destek vermek amacıyla üç günlük açlık grevi başlattı.
Siyasi tutsakların ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Çok sayıda Kürt siyasi tutsak, Türk devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı faşist politikalara karşı 56 gündür açlık grevinde ve tutsakların sağlık durumları her geçen gün kötüleşiyor. Fakat bunun karşısında Türk devleti tutsakların taleplerini yerine getirmek yerine, tutsaklara yönelik işkencelerini arttırmıştır. 2015 yılında bizlerin düzenlediği 33 günlük açlık grevinde de eyleme katılanlara yönelik aynı yaklaşımlar sergilenmişti. Çünkü diktatör rejim ve hükümetlerin bunun dışında verecek hiçbir yanıtları yoktur.’’
Kürt siyasi tutsaklar açıklamalarının sonunda Kuzey Kürdistan ve Türkiye’deki cezaevlerinde açlık grevi eylemi başlatan Kürt siyasi tutsaklara destek amacıyla kendilerinin de bugünden itibaren üç günlük açlık grevi eylemi başlattıklarını duyurdu.