DTK, DBP ve HDP Mardin'de halkla buluştu

DTK, DBP ve HDP heyeti, Mardin'de ulusal birlik kapsamında halkla buluştu. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Ne kadar saldırsalar da bu halkı parçalayamazlar” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Kürt ulusal birliğinin sağlanması amacıyla başlattığı "Dem Dema Yekîtiya Netewî û Azadiyê ye" programı kapsamında Mardin’de ziyaretler sürüyor. Dün Nusaybin’de verilen startın ardından bugün Yeşilli ile Savur ilçesinde devam eden programlar kapsamında, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve beraberindeki heyet, Yeşilli ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Esnaf ve aile ziyaretleri gerçekleştiren heyet, ardından ilçeden ayrıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar’ın aralarında olduğu heyet ise Savur ilçesinde ziyaretler gerçekleştirdi. Esnaf ziyaretleri sırasında ilgiyle karşılanan heyet, ardından Evîna (Sürgücü), Cirzê (Taşlık) ve Barman (Yeşilalan) kırsal mahallelerinde halkla bir araya geldi.

'BU HALKIN ÖRGÜTLÜLÜĞÜNÜ YIKAMAZLAR'

Sürgücü’de konuşan Bayındır, şehir şehir ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, 25 Şubat’a kadar Mardin’de temaslarının devam edeceği bilgisini verdi. Kürt halkının her zaman saldırı ve baskı altında olduğunu dile getiren Bayındır, buna karşı mücadele ettiklerini söyledi. AKP-MHP iktidarının bir proje, plan ve politikasının kalmadığını ifade eden Bayındır, “Halkımız üzerinde kirli bir politika sürdürmek istiyorlar. Van’dan Diyarbakır’a, Mardin’e kadar halkımızda bunlara karşı büyük bir inanç, kararlılık var. Onlar da biliyor ne kadar saldırsalar da ne kadar baskı uygulasalar da bu halkı parçalayamazlar. Örgütlenmemizi, inancımızı, umudumuzu kıramazlar. Bugüne kadar bu halkın örgütlenmesini yıkamadılar, bundan sonra da yapamayacaklar” dedi.

Program Savur’da gerçekleştirilen taziye ziyaretlerinin ardından sona erdi.