DTK’den Maxmur açıklaması: AKP faşizmine sessiz kalmayın!

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Türk devletinin Maxmur mülteci kampına yönelik saldırısına tepki gösterdi. DTK, herkesi AKP'nin Kürt halkı üzerinde uyguladığı faşizm karşısında sessiz kalmamaya davet etti.

İşgalci Türk devletinin Maxmur mülteci kampına yönelik hava saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yapan DTK,” AKP Kürtlere saldırmayı bir kurtuluş yolu olarak seçmiştir” dedi.

Bu saldırının bir amacının da “HDP'nin demokrasi yürüyüşünü boşa çıkarma ve provake etme isteği” olduğunu ifade eden DTK, “Yürüyüşün başladığı güne denk getirilmesi kimin savaştan ve ölümden, kim barıştan ve yaşamdan yana olduğunu göstermektedir. Bu anlamda ne pahasına olursa olsun HDP'nin Demokrasi yürüyüşü amacına ulaşana kadar sürmelidir” diye belirtti.

“BM statüsünde olan mülteci kamplarını ve sivil yerleşim yerlerini bombalamak suçtur” vurgusunda bulunan DTK, “Fakat AKP açısından Türkiye'nin ilerde uluslararası kamuoyundan ne ile suçlanacağının hiçbir önemi yoktur. AKP için önemli olan bir gün daha ömrünü uzatabilmektir” ifadelerini kullandı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Tüm dünya halklarını, demokratik kitle örgütlerini ve uluslararası kamuoyunu AKP'nin Kürt halkı üzerinde içerde ve dışarda uyguladığı faşizm karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz. Kürt halkı bu savaş ve faşizm çığırtkanlığına karşı birliğini oluşturmalı ve sesini demokratik ve meşru yollardan yükseltmelidir. AKP'nin istediği kaos, gerilim ve savaştır. Tüm Kürtler AKP'nin gerçek yüzünü görmeli ve ona göre konum almalıdır. Ona karşı biz de Kürt halkının siyasi taleplerini gerçekleşmesi için savaş çığırtkanlığına karşı barış ve demokrasi talebinden asla vazgeçmeyeceğiz.”