DTK: Kürt halkı kararı asla kabul etmeyecek
DTK: Kürt halkı kararı asla kabul etmeyecek
DTK: Kürt halkı kararı asla kabul etmeyecek
BDP’li vekillerin tahliye taleplerinin reddedilmesine ilişkin bir açıklama yapan DTK Siyasi Komisyonu, Kürt halkının bu kararı asla kabul etmeyeceği, hukuki, demokratik ve meşru kanalları zorlayarak demokratik direnişi daha güçlendireceğini belirtti.
“İstiklal Mahkemelerinden Özel Yetkili Mahkemelere kadar yani tarihten günümüze kadar kurulan tüm özel mahkemeler Kürtlere karşı ayrı bir hukuk yani özel bir hukuk uygulanmıştır. BDP milletvekilleri için alınan bu son karar bunu doğrulamaktadır” dedi.
Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluk hakkında verdiği “yasaya aykırı” kararı doğrultusunda CHP’li milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliyesine karar veren yerel mahkeme’nin BDP’li vekiller için “ret” kararı aldığını belirten DTK; “DTK Siyasi komisyonu olarak biz bu kararı; Sömürge Hukukunun Kürtler için devam ettiğini, aynı zamanda bu kararın ‘Anayasanın Eşitlik İlkesine’ aykırı olduğu ve bunun açık bir çifte standartçı yaklaşım olduğunudan dolayı bu kararı tanımıyor ve kınıyoruz” dedi.
Çözüm sürecine ilişkin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başlatmış olduğu çözüm ve diyalog sürecinin derinlikli ve de yasallığa kavuşturulamayan derinlikli müzakere sürecinin AKP hükümeti tarafından karşılık bulmadığı belirtildi. Aynı zamanda Yüksekova’da 3 kişinin katledilmesinin ve bugüne kadar herhangi bir soruşturmanın başlatılmamasının, yine savcıların sessiz kalmasının da “Kürtleri öldürmek, keyfi ve hukuksuzca cezaevlerinde ölüme terk etmek meşrudur” yaklaşımını gösterdiğini belirtti.
Kürt halkının asla bunu kabul etmeyeceği, tüm bunlara karşı hukuki, demokratik ve meşru kanalları da zorlayarak, demokratik direnişi daha da güçlendireceği vurgulanan açıklamada, “Bunu protesto edecektir, halkımızın da bu kararı tanımayacağı inancıyla, demokratik direnişini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.