DTK, seferberliğe çağırdı
DTK, seferberliğe çağırdı
DTK, seferberliğe çağırdı
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye saldırısı ve sivillere yönelik soykırım tehdidine ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Halkın mücadele tarihinin en önemli ve kritik süreçlerinden birini yaşadığını ifade eden DTK, DAİŞ'in uluslararası ve Türkiye başta olmak üzere bölge gerici güçlerinin desteği ile Kobane'de bir katliam gerçekleştirmek istediğini belirtti.
'GELECEĞİMİZİ BELİRLENECEĞİ GÜNDÜR'
"Kobane büyük bir saldırı ve kuşatma ile karşı karşıyadır. Hedef Rojava devrimini boğmak, devrimin tüm kazanımlarını yok etmektir. Bu planın Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek isteyen uluslararası ve bölgesel hegemonik güçlerin ortak bir organizasyonu olduğu açıktır" denilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin DAİŞ'e başta askeri olmak üzere her türlü desteği verdiği vurgulandı.
Açıklamada, Kobane’de İŞİD terör örgütünün saldırı ve kuşatmasına karşı halkın, YPG öncülüğünde büyük ve destansı bir direniş yürüttüğüne değinilerek, "Durum son derece kritiktir. Bugün halkımızın topyekûn geleceğinin belirleneceği gündür. Tam da böylesi bir zamanda, YPG ve YPJ güçleri canları pahasına Kobane'yi terk etmeyerek Kürt halkının geleceği için feda etmelerine seyirci kalınmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.
'SAVUNMA SEFERBERLİĞİNE ÇAĞIRIYORUZ'
DTK, "Ne yapılacaksa, şimdi yapılmalıdır. Direnenlerin tarihine ortaklık etmek en büyük şeref ve görevdir" diyerek, şu çağrıda bulundu: "Tüm bileşen ve kurumlarımıza çağrımızdır: 7'den 70'e Kobane halkının ve fedai koruyucu güçlerin çevresinde seferberlik ruhuyla, bu gece itibariyle Suruç sınırına gelmeye, tüm alanlarda halkımızın yapabileceği her türlü eylem ve etkinliğe destek sunmaya ve özgürlük çemberini genişleterek Kobane'yi bir bütün savunma seferberliğine çağırıyoruz."