DTK ve TJA: Komplocular çöküyor!

TJA ve DTK, uluslararası komplocuların çöküşte olduğunu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sisteminin ise dünyaya yayıldığına dikkat çekti.

Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle ve bugün yazılı açıklama yaptı.

TJA: ÖCALAN'IN SİSTEMİ ÇIĞIR AÇTI

TJA, "Sayın Abdullah Öcalan’ın, beş bin yıllık ataerkil devlet sistemine ve kapitalist uygarlığın faşist ulus devlet sistemine alternatif olarak geliştirdiği demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü konfederal sistem, Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için bir çığır açmıştır. Bu çıkış Kürt halkının özgürlük mücadelesini evrensel ve bölgesel öncülük noktasına taşımıştır. Rojava devrimi bunun somutudur" diye belirtti.
Açıklamada, "Komplo lanetine verilecek en tarihi yanıt da Sayın Öcalan’ın bölge ve dünya halklarına armağan ettiği Demokratik Modernite-Demokratik Ulus paradigmasının vücut bulduğu direniş ruhu ve Rojava kadın devriminin savunulmasıdır" denildi.
TJA, "Başta kadınlar olmak üzere tüm demokratik güçleri, tecridin kırılması ve Kürt halk önderinin özgürlüğü için ortak mücadeleye davet ediyoruz" dedi.

DTK: KOMPLOCULAR BUGÜN BATAKLIKTA!

DTK, "Uluslararası komplo, Sayın Öcalan'ın olağanüstü  iradesini, direnişini, demokratik ulus perspektifi ve öncülüğünü kendisine rehber edinen halkımızın tarihi direnişi ve mücadelesi ile boşa çıkartılmıştır" dedi.
Komplocuların bugün Ortadoğu bataklığında çöküşü yaşamakta olduğuna dikkat çeken DTK, "Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ise özgürlük felsefesini ve ortak yaşam ideallerini tüm Ortadoğu coğrafyasında görünür ve yaşanır kılmış, tüm Ortadoğu halklarının kurtuluş umudu haline gelmiştir" diye belirtti.
"Ancak bu komployu tezgahlayanlar ve uygulayanlar, boş durmamakta, komplo girişimlerini sürekli güncelleyerek Özgürlük Mücadelemizi tasfiye etmeye çalışmaktadırlar" uyarısında bulunan DTK, "Sayın Öcalan'ın özgür olması ve özgür koşullarda halkımıza önderlik yapması, halkımızın özgürlüğü ile eş anlamlı, vazgeçilmez ve ertelenmez mücadele nedenimizdir" dedi.