Elazığ depremi: Ölü sayısı giderek artıyor-YENİLENDİ

AFAD, Elazığ depreminde hayatını kaybedenlerinin sayısının 31'e çıktığını belirtti. HDP heyeti de depremzedeleri ziyaret etti.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı giderek artıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan AFAD, Elazığ ve Malatya’da yaşamını yitirenlerin sayısının 31’e yükseldiğini vurguladı. Enkazdan 45 kişinin kurtarıldığını da belirtti. Elazığ, Malatya, Maraş, Amed, Urfa, Adıyaman ve Batman’da bin 607 kişi ise yaralandı. 

Deprem sonrası 599 artçı deprem meydana geldi.

AFAD açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı: 

 * 72 bina yıkıldı

* 514 bina ağır hasarlı

* 409’u ise az ve orta hasarlı

HDP HEYETİ DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Halkların Demokratik Partisi (HD) milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Şevin Coşkun, Erdal Aydemir ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan'dan oluşan HDP heyeti, Elazığ'da depremzedeleri ziyaret etti. 

Heyet, deprem sonrası buradan halkın toplandığı Yıldız bağları El-Cemevi ile Fevzi Çakmak Ehlibeyt Cemevi’ni ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

HDP heyeti, ziyaret ettiği halka 27 belediyelerinin kendileriyle dayanışmaya hazır olduklarını, yarından itibaren kentteki ihtiyaçları karşılamak için çalışmalar başlatacağı bilgisini verdi. 

HDP heyeti, kente yaşamını yitirenlerin ailelerini, hastanelerde bulunan yaralıları ve enkaz bölgelerinde incelemelerde bulunacak. '

ERDOĞAN, MAĞDURİYETİ YAZANLARI HEDEF ALDI

AKP Genel Başkanı ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'e gitmeden İstanbul Havalimanı'nda açıklama yaptı. Elazığ Sivrice merkezli depreme ilişkin konuşan Erdoğan, depreme ilişkin iktidarın eksikliklerini eleştirenleri hedef aldı.
Depremzedeler mağdurken, bu mağduriyeti dile getirenleri hedef alan Erdoğan, "Karalama kampanyası sürdürüyorlar. Sosyal medyada insanı tahrik eden bazı mesajlar var ki onlar çok çok beter, berbat, ahlaksızca" ifadesini kullandı.

DEVLETTEN BİR DESTEK GÖRMEDİK; ÇADIR DA VERİLMEDİ'

Malatyalılar, oluşan hasardan dolayı endişeli ve evlerine dönmüyor. Depremde en fazla etkilenen Pütürge ilçesi Gündeğer Mahallesi'ne şu ana kadar herhangi bir yardım ulaşmadı. 30 evin yıkıldığı mahallede depremzedeler, 2 gecedir eksi 5 dereceye varan soğukta kulübe ve arabalarında sabahlıyor.
Sivrice’ye 10-15 kilometre uzaklıkta olan 60 hanelik mahallede 30 ev ile 10 ahır olmak üzere 40 yapı yıkıldı. Geriye kalan evler ise ağı hasarlı olduğu için mahalleli içine giremiyor.  
“Devlet deprem gününden bu zamana kadar bize el atmadı” diyen Muhtar Selahattin Yıldırım, depremden sonra kendilerini ziyarete gelen Malatya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, AKP ve MHP milletvekillerinin kendilerine çadır ve yardımlarda bulunulacağını söylemelerine rağmen şu ana kadar çadırın verilmediğini söyledi.

BM'DEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği Sözcüsü Stephane Dujarric, Elazığ depremine ilişin açıklama yaptı. Dujarric,tarafından yapılan açıklamada Genel Sekreter António Guterres’in Elazığ’da yaşanan deprem nedeniyle üzgün olduğunu ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiğini söyledi. Dujarric, BM’nin her türlü yardıma hazır olduğunu vurguladı.