Emine Şenyaşar: Bu nasıl zulüm?

Urfa’da katledilen yakınları için adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar, “Bu nasıl zulüm?” diye tepki göstererek, oğlu serbest bırakılmadan eve gidip oturmayacağını söyledi.

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın nöbet eylemi devam ediyor.

Aile sabah saatlerinde, Suruç’taki evlerinden yaklaşık 50 kilometre mesafedeki Urfa Adliyesi önüne gelerek nöbet eyleminin 183’üncü gününü başlattı.

Altı aydır süren eylem nedeniyle “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizler açıldı.

Anne Emine Şenyaşar, adliye önünde nöbetlerinin 6 ayını geride bıraktıklarını hatırlatarak, “Ben sadece adalet istiyorum. Bu nasıl adalet?” diye sordu.

Şenyaşar, “Oğlum cezaevinde 3 yıl 3 aydır tek kişilik hücrede tutuluyor. Ben oğlumun serbest bırakılmasını talep ediyorum. Bu katliamı yapanlar serbest geziyor. Bu nasıl devlet? Ailemde bulunan herkes öldürülmek istendi, ancak bunu yapan milletvekili yapıldı” diye ekledi.

Giderek kötüleşen sağlık durumuna dikkat çeken Emine Şenyaşar,  “Gözlerim artık görmüyor, kalbim sıkışıyor. Ayağımdan ameliyat olmam gerek. Ancak oğlumu bırakmadan hiçbir tedaviyi kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Şenyaşar şöyle devam etti: “Yöneticilerde hiç vicdan yok mu? İki cihanda ellerim yakalarındadır. Bu nasıl zulüm? Bu zulüm nereye kadar sürecek? Ben ölmeden oğlumu yanımda görmek istiyorum. Hiçbir yerde bu denli bir katliam yapılmadı. Hastanedeki katliamın görüntülerini saklıyorlar. 6 aydır burada oturuyorum oğlum serbest kalmadan gidip evde oturmam.”

Aile, diğer eylem günlerinde olduğu gibi Twitter hesabında da yeni bir mesaj paylaştı: “Suruç Devlet Hastanesinde bir katliam var. Saçma sapan bahanelerle 3 yıldır bizi oyalıyorsunuz. Katliamı yapan ve canileri koruyan herkes bunun hesabını verecektir.”