Erdal Eren ile arkadaşları anıldı

 12 Eylül Askeri cuntası tarafından yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren ile arkadaşları Sinan Suner ve Ercan Koca, mezarları başında anıldı.

12 Eylül darbecileri tarafından henüz 17 yaşındayken yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren ile arkadaşları Sinan Suner ve Ercan Koca, katledilmelerinin 37’nci yıl dönümünde mezarları başında anıldı. Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda gerçekleşen anmaya, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Ankara Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı Hüseyin Esentürk, Erdal Eren’in abisi Erkan Eren, Ercan kocanın Ablası Rezzan koca yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan Ankara Devrimci 78’liler Federasyonu Başkanı Hüseyin Esentürk, “39 yıl sonra sevgili Erdal’ın başucunda ona sevgimizi, saygımızı, özlemimizi, iletmek için bir aradayız” dedi.   

Daha sonra konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ise “Aradan 39 yıl geçti, 39 yıl aradan geçmesine rağmen Erdal Eren’i idam eden anlayışın bugün hala iktidarda varlığını sürdürdüğünü görüyoruz. Erdal Eren’i idam eden faşist darbenin ilk saldırdığı alan işçi sınıfının hakları olmuştu. Bugünde AKP iktidarı işçi sınıfının kazanmış olduğu bütün haklara yönelik saldırılar devam ettirdiğini görüyoruz. Darbe sınıfın en ileri kesimleri, mücadelenin en ileri kesimleri üzerinde darbeyle, baskıyla, zorbalıkla bütün bir toplumu susturmayı, bütün bir muhalefeti ezmeyi hedeflemişti. Bugünde siyasi iktidar demokrasi, barış, özgürlük, eşitlik, hak isteyen bütün toplumsal kesimlere saldırılarını sürdürüyor. Bugün yüzlerce seçilmiş belediye başkanı, milletvekili cezaevlerinde” dedi.