Erdoðan'ın Başkanlık hayali gerçekleşiyormu?

Erdoðan'ın Başkanlık hayali gerçekleşiyormu?

Başta Kürtler olmak üzere tüm muhaliflere karşı "terör" estiren Başbakan Erdoðan'ın zaman zaman yinelediði Başkanlık Sistemi'ni yardımcısı Bekir Bozdað açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdað, "Denetimin en etkin yapılmasına izin veren sistem başkanlık sistemidir. Gerçek anlamda yasama ve yürütmenin birbirine karşı baðımsız olduðu başkanlık sistemini müzakere etmek lazım" dedi.

Erdoðan zaten partisi içerisinde ve ülke yönetiminde "tek adam" rolü oynadıðından aðır eleştiriler alıyor. Başkalık" niyeti uzun zamandan beridir gündemde. Zaten otoriter bir rejime dönen Türkiye'nin "başkanlık sistemi ile "diktatöryal" bir rejime dönüşeceði endişeleri var.

ÝHD'nin son yıllık raporuna göre 2011 yılı içerisinde 12 bin 600 kişi siyasi gerekçelerle gözaltına alındı, işkence ve kötü muamele vakaları 3 bin 200'ü geçti. Bu da 2007'ye göre işkence ve kötü muamele vakalarının beşe katlandıðını gösteriyor. ÝHD, 2011'i "Türkiye'de polis devletinin kurumlaşması" olarak deðerlendirmişti.

ANF NEWS AGENCY