Erdoğan, Davutoğlu'na kapıyı gösterdi: Bu sistem iki seçilmiş ile yürümez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekrar 'Başkanlık' planını gündeme getirerek, "Başkakan ve cumhurbaşkanı ile bu sistem yürüyemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekrar 'Başkanlık' planını gündeme getirerek, "Başkakan ve cumhurbaşkanı ile bu sistem yürüyemez" dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, Türkiye Anayasa Platformunca düzenlenen "Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte" başlıklı programa katıldı.

Erdoğan, buradaki konuşmasında, Başkanlık sistemi planına değinerek, isim vermeden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, "Mevcut sistemimiz bir anormallik halidir. Hem seçilmiş başbakan hem seçilmiş cumhurbaşkanıyla bu sistemin yürümesi fevkalade güçtür" ifadelerini kullandı.

Bu sözler, Erdoğan-Davutoğlu arasında 'gizli savaş' olduğu yönündeki iddiaların gerçeklik payını da artırdı.

KIRILAMAYAN DİRENİŞİ HEDEF ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet güçlerinin her türlü saldırısına rağmen kıramadığı, Kürt halkının direnişini de hedef aldı. Erdoğan, "Öz yönetim adı altında devlet içinde devlet kurmaya çalışanların da dünyayı başlarına yıkarız" tehdidinde bulundu.