ESP: 12 Haziran'da Gemlik'e yürüyoruz

ESP, İmralı tecridine karşı 12 Haziran'da Gemlik Yürüyüşü'ne katılacağını açıklayarak, "Tüm emekçileri ve ezilenleri bu yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İmralı hapishanesinde 23 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan son bir yıldır ne avukatları ne de ailesi ile görüşme gerçekleştiremiyor, iletişim kurmasına izin verilmiyor. Bu tecrit ile faşist sömürgeci rejim, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin önüne geçmek, Kürt özgürlük güçlerini kuşatmak ve tasfiye etmek istemeleridir. Böylelikle de sömürgeci rejimlerini, savaş ve işgal politikalarını sürdürmenin zeminini oluşturmak istemektedirler. Tecrit aynı şekilde hapishanelerde faşist terörün artması, hasta tutsakların ölüme terk edilmesi, infazların yakılması anlamına da gelir. Tecrit devam ettikçe, sömürgeci savaşta ısrardan dolayı savaşın bütün yükü emekçilere yüklenecek, açlık ve yoksulluk da büyüyerek devam edecektir" denildi.

'TÜM EMEKÇİLERİ YÜRÜYÜŞE ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"23 yıldır tecrit karşısında kararlılıkla mücadele eden ve her seferinde bu abluka ve tecride karşı Kürt halkının özgürlük mücadelesine güç katmaya devam eden Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için 12 Haziran’da Gemlik’e yürüyüş yapılacak.

 

Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyütmek, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridi kırmak için bizde 12 Haziran’da Gemlik Yürüyüşünde olacağız. Özgürlükten, emekten ve halkların eşitliğinden yana olan tüm emekçileri ve ezilenleri bu yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz."