ESP’de eşbaşkanlık sistemi

İlk defa eşbaşkanlık sistemini uygulamaya koyan ESP’nin yeni eşbaşkanları Özlem Gümüştaş ile Şahin Tümüklü oldu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) Ankara Yeni Sahne Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirdiği 4’üncü Olağanüstü Kongresi sona erdi. ESP tüzüğünün 5'inci maddesinin 7'nci fıkrası gereği eşbaşkanlık sistemine geçilmesi yönünde verilen önergenin oy birliği ile kararlaştırılması sonucu ESP, eşbaşkanlık sistemine geçti. Yapılan oylamada ESP Eşbaşkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü oldu.

Seçimlerin sonuçlanması ile Gümüştaş ile Tümüklü, kısa birer konuşma yaptı.

Tümüklü, kendisine verilen görevin bir dava sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, "Bu bir görev, bu bir dava sorumluluğu. Her birinizden yeni şeyler öğrenmeye devam edeceğim" dedi. Zorlu koşullardan geçildiğini ve her ESP'linin önemli görevler üstlendiğini belirten Tümüklü, "Yürüyenle yürümeyi, daha fazla iradeleşmeyi ve bir adım daha ileri çıkmaya çağırıyor bu süreç. Bu mücadelenin birleştiği, birlikte büyüdüğü sürece kazanacağına inanıyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Gümüştaş ise şunları söyledi: "Güçlü bir kongre geçirdik. Bundan sonrasında da böyle yürüyeceğiz, karşımıza değişik türde zorluklar çıkacak, gürültüsüzce aşacağız, değiştireceğiz."