ESP’den tutuklamalara tepki

ESP Merkez Yürütme Kurulu’nun, partililere yönelik tutuklama kararına tepki gösterilen açıklamasında "Esareti sadece cesaret yenebilir” denildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SK) MYK üyesi Çiçek Otlu’nun da aralarında olduğu partili 17 üye ve arkadaşlarının tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

"Esareti sadece cesaret yenebilir" başlıklı açıklamada, "Bu saldırıların amacı halkın örgütlü güçlerini teslim alarak onu iyice sessizleştirmektir. Çünkü devrimcilerin faşizmin yarattığı bozkırı tutuşturabilecek kadar "tehlikeli" olduklarını en iyi burjuva-faşist rejimler bilmektedir" ifadeleri yer aldı.

ESP MYK açıklamasında şunları belirtti: "Faşist diktatörlüğün partimize yönelik gerçekleştirdiği polis operasyonunda gözaltına alınan 17 üye ve arkadaşımız bugün çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar.

Operasyonun torba liste olarak kurgulanması, yakalama kararı olmayan insanların dahi evlerinin basılarak terörize edilmesi, avukatlarımıza özel soruşturma yasağı getirilmesi, gözaltında işkence, savcının ifade almaya bile gerek görmeden tutuklamaya sevk etmesi, karar hızlı çıksın diye yargılamaların iki mahkemeye bölünmesi faşizmin burjuva hukukundan kalan kimi kırıntılarına bile riayet etmeden, devrimci sosyalistleri doğrudan tutsak alma hedefiyle hareket ettiğini gösteriyor.

Tekrar söylüyoruz. Bu saldırıların amacı halkın örgütlü güçlerini teslim alarak onu iyice sessizleştirmektir. Çünkü devrimcilerin faşizmin yarattığı bozkırı tutuşturabilecek kadar "tehlikeli" olduklarını en iyi burjuva-faşist rejimler bilmektedir.

Bunu halkımız da bilmelidir. Sömürüye, inkâra, baskıya, istismara, tacize ve tecavüze karşı mücadelede boşalan devrimci safları doldurarak kendi mücadelesine sahip çıkmalıdır.

Mücadele eden esir düşebilir. Etmeyen ise zaten esirdir. Özgürlük birlikteliğimizde ve ellerimizdedir."