ESP: Faşist ülkelerde devrimcilik ateş altında yürümeyi gerektirir

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), partilerine yönelik onlarca kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, faşizmin hüküm sürdüğü ülkelerde devrimciliğin ateş altında yürümeyi gerektirdiğini kaydetti.

Açıklamaya göre operasyonda, ESP İstanbul İl Eş Başkanı Ezgi Bahçeci, İzmir İl Eş Başkanı Kerim Altınmakas, Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM üyesi Sıtkı Güngör ve DİSK'e bağlı Liman, Tersane, Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (Limter-İş) Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır ile Gülşah Polat tutuklandı. Eş Genel Başkan Özlem Gümüştaş ile birlikte 5 kişiye ise ev hapsi verildi.

Yazılı açıklamada “Yoldaşlarımız faşizmin aygıtları karşısında gözaltı anından mahkemeye kadar her yerde başlarını yukarıda tuttular, sloganlarını haykırdılar” denildi.

ESP, “Faşizmin hüküm sürdüğü, burjuvazinin halkı devlet terörüyle yönettiği ülkelerde devrimcilik ateş altında yürümeyi gerektirir. Başka yolu yoktur. İlk günden beri bunun bedelini katliamlarla, infazlarla, işkencelerle, tutsaklıklarla, sürgünlerle ödeyen geleneğimiz bunu bildiği için, bu cezaları da madalya olarak göğsüne takacaktır” diye ekledi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “İşten atılan, ücretsiz izne yollanan, sınıf bağışıklığına terk edilen işçiler, umudunu yitirip intihara meyleden yoksullar, evde, işte, okulda ve sokaktaki erkek şiddetine isyan eden kadınlar, borç içinde olan ve geleceksiz bırakılan öğrenciler, sömürge valilikleri ile yönetilen Kürtler, bilimsel çalışma hayatı bitirilmiş akademisyenler, nefretin bir numaralı nesnesi kılınan LGBTİ+'ler, haber yapamayan gazeteciler ve müvekkilini savunamayan avukatlar. Sorunlarımızın kökeni kapitalist barbarlık, onu isyanımızdan koruyan ise faşizmdir.”

Faşizmi yıkabilecek asıl gücün ezilenlerin öfkesi olduğunu kaydeden ESP, faşizm karşısında birlik olmanın gerekliliğinin altı çizerek, örgütlü mücadelenin önemine vurgu yaptı.