ETHA’dan çağrı: 16-17 Temmuz’da Çağlayan Adliyesi’nde olalım

19 Ekim’de gözaltına alınıp tutuklanan ETHA muhabirleri İsminaz Temel ve Havva Cuştan’ın mahkemeleri 16-17 Temmuz’da görülecek. ETHA, tutuklu gazetecilere destek vermek amacıyla herkesi Çağlayan Adliyesi’ne çağırdı.

Etkin Haber Ajansı (ETHA), 16-17 Temmuz’da İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülecek dava için şu çağrıyı yaptı:

‘’Gerçeklerin açıkça yazılması, haberleştirilmesi iktidarlar rahatsız etmiştir. Gazetecilerin işten kovulduğu, gazetelere el konulduğu, yayın politikalarını değiştirmeye zorlandığı yetmediği durumda gözaltı, tutuklama gazetecilere yönelik temel bir yöntem olarak uygulanıyor. Dahası neredeyse havuza sokulamayan birkaç gazete ve televizyon dışında basında tekelleşme, tek sesli, tek merkezden servis edilen haberlerle toplum yönlendiriliyor.

Yaratılan tek sesli medya dışında kalan basın çalışanları ise basın alanından koparılmak isteniyor. Özgür basını temsil edenler iktidarların okları altında mesleklerini yerine getirmeye devam ediyorlar. İktidarın hukuksuzluğunu haberleştiren, yolsuzluklarını, haksızlıklarını eleştiren, toplumsal muhalefetin sesi olan basın tehdit altındadır.

Ajansımız defalarca iktidarın baskılarıyla yüz yüze kalmış, gerçekleri açıklayan diğer gazeteciler gibi tutuklama saldırısının altında çalışmalarını sürdürmüştür.

İktidarın tahammülsüzlüğünün bir parçası olarak ajansımız editörlerinden İsminaz Temel ve muhabirimiz Havva Cuştan 19 Ekim 2017 tarihinden bu beri tutuklu bulunuyorlar. Arkadaşlarımız gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutukludur. İktidarın gazetecileri cezalandırma hedefleri arasında gerçekleri haberleştirdikleri için tutuklandılar.

Ajansımız editörü İsminaz Temel ve muhabirimiz Havva Cuştan 9 ay sonra ilk defa mahkeme karşına çıkacaklar.

Birlikte tutuklandıkları sosyalistlerle birlikte İsminaz Temel ve Havva Cuştan'ı 16- 17 Temmuz'da 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Gazeteci arkadaşlarımızı, özgür basın çalışanlarını, demokratik kamuoyunu İsminaz ve Havva'nın Çağlayan Adliyesi'nde görülecek duruşmasına katılarak destek vermeye çağırıyoruz.’’