‘Ev’ olarak kullandığı arabasıyla sınır hattında
‘Ev’ olarak kullandığı arabasıyla sınır hattında
‘Ev’ olarak kullandığı arabasıyla sınır hattında
Sınır hattında Kobanê direnişi ile dayanışmak amacıyla direniş nöbetlerinin tutulduğu Mehser köyü her gün direnişe dahil olan yeni yüzlere misafirlik ediyor. Bagajında battaniyeden sandalyeye her şeyi olan arabasıyla Almanya’dan gelerek direniş nöbetine katılan Zülfü Altınok, çadır ve evlerde yer işgal etmemek için arabasında yatıp kalkıyor. Daha önce de birçok ülkede insani yardım çalışmalarına katılan Altınok, “Bundan sonra Kıblemiz Kobanê” dedi.
Kobanê’ye DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı YPG ve YPJ’nin tarihi direnişi 59’uncu gününe girerken, sınır hattında da bu tarihi direnişle dayanışmak amacıyla direniş nöbetleri de devam ediyor. Direniş nöbeti eylemlerinin tutulduğu Mehser köyü her gün direnişe dahil olmak için Türkiye, Avrupa ve Kürdistan’ın birçok merkezinden gelenlere ev sahipliği yapıyor. Renkli simalara da ev sahipliği yapan Mehser köyüne Almanya’nın Wıtten kasabasından tam arabasıyla gelen Bingöllü Zülfü Altınok da bu isimlerden birisi. Köy evlerinde ve çadırlarda yer işgal etmemek ve diğer direnişçilere yer açılsın diye tam teşekküllü olarak hazırladığı ve yönünü Kobanê’ye çevirdiği arabasında yatıp kalkan Altınok, kendisini hümanist olarak tanımlıyor.
AARABADA YOK YOK!
Yıllardır Almanya’da yaşayan ve Alman vatandaşı olan Altınok, bir yardımsever. 2 yıl Almanya’da demir yollarında çalışan ve aynı zamanda sendikal faaliyetlerde de bulunan, 2006 yılında Pakistan’da yaşanan depremin ardından yardım kampanyalarına destek vermek için Pakistan’a giden, Bosna Hersek’de de yardım çalışmalarına katılan Altınok şimdi de Kobanê’yle dayanışmak amacıyla sınır hattındaki Mehser köyünde. 30 gündür sınır hattındaki direnişe dahil olan Altınok’un aracının bagajında ise yok yok. Battaniyeden, sandalyeye, uyku tulumundan, su ısıtıcıya gerekli olacak her şeyi arabasında bulunduran Altınok, aynı zamanda gün içinde çadır kentlere giderek ihtiyaçlar noktasında görevlilerden aldığı öneriler doğrultusunda bütçesine göre yardımlar da yapıyor.
‘KIBLEMİZ KOBANÊ’
Kobanê’de DAİŞ çetelerinin saldırına karşı devam eden direnişe ilişkin ise, “ Kobanê halkının hiç kimsenin toprağında gözü yok. Dünyanın dört bir tarafından toplanan çetelerin bu saldırılarını hiç kimse kabul edemez o yüzden buradayım” ifadelerini kullandı. Bütçesi elverdiğince Kobanêliler için ihtiyaçların karşılanması noktasındaki yardım kampanyalarına da destek verdiğini kaydeden Altınok, “Bundan sonra buradayım gerek benim gerek ailemin bundan sonra kıblesi Kobanê” dedi.