Eylemcilerin ailelerinden Fransız Konsolosluğu’na ziyaret

İmralı tecridine karşı süresiz dönüşümsüz açlık grevini sürdüren siyasilerin aileleri, Avrupa’yı harekete geçirmek amacıyla İstanbul’daki Fransız Konsolosluğu’nu ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridinin kaldırılması için DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde süresiz dönüşümsüz açlık grevlerini sürdürenlerin aileleri, İstanbul’daki Fransız Konsolosluğu’nu ziyaret etti. Konsolosluğa giden aileler arasında Strasbourg’da tecride karşı 14 aktivistle birlikte açlık grevi eyleminin 80’inci gününü geride bırakan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un 88 yaşındaki annesi Mihriban Koç, ablası Cahide Yıldırım ve Kandıra F Tipi Cezaevi’nde 79 gündür açlık grevinde olan siyasi tutsak Turan Günana’nın ablası Fener Günana da vardı. 

CPT’YE VERİLEN DOSYA SUNULDU 

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) Genel Merkez Yöneticisi, Avukat Raziye Turgut eşliğinde konsolosluğa giren ailelerin, Fransız Başkonsolosluğu ile görüşme talebi daha önce randevu alınmadığı gerekçesiyle reddedildi. Konsoloslukta görevli bir memurla görüşen aileler, tercüman eşliğinde taleplerini ileterek, Başkonsolosluğa iletilmek üzere tecrit ve açlık grevlerine ilişkin daha önce CPT’ye verilen dosyayı sundu. 

Aileler, açlık grevindeki yakınlarının sesini duyurmak için daha önce de İstanbul’daki Almanya Konsolosluğu’nu ziyaret etmişti.