Eylemdeki işçilere gözaltı ve engelleme

Emekleri için eylem yapan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, gözaltına alınırken, yine Ankara’ya yürümek isteyenler işçiler de engellendi.

Eskişehir’de bulunan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Zeytinoğlu Grubu'na ait Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makina işçilerinin, maaşları ödenmediği için başlattıkları eylemler sürüyor. Fabrikalarının kapanmaması ve ödenmeyen ücretlerinin yatırılması talebiyle eylem yapan Birleşik Metal-İş üyesi 15 işçi, eylem yaptıkları Entil Endüstri fabrikası içinde polis tarafından gözaltına alındı. Vinçlere çıkan işçilerin eylemi ise devam ediyor.

YÜRÜYÜŞTEKİ İŞÇİLERE ENGEL

Ayrıca 5 aydır ücretlerini alamayan ve tazminatları ödenmeden işten çıkarılan 500 işçinin bir bölümünün Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile birlikte Ankara'ya yaptıkları yürüyüş jandarma tarafından engellendi. Eskişehir’den yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta jandarma tarafından engellenen işçiler, oturma eylemine geçti.
Serdaroğlu, Ankara’ya varmaları halinde başta Çalışma Bakanlığı, Halk Bankası Genel Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde taleplerini dile getireceklerini aktardı.
Serdaroğlu, talepleri karşılanana kadar eylemlerini her yerde sürdüreceklerini söyledi.