Finlandiya'daki Kürtler Davutoğlu'nu karşıladı: Katil!

Finlandiya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşmek için Helsinki'de bulunan Türk Başbakan Davutoğlu, protesto edildi. Davutoğlu'nun korumaları eylemcileri tehdit ederken, devreye polis girdi.

Finlandiya'ya gelen Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada yaşayan Kürtler tarafından protesto edildi.

Kürtler, başkent Helsinki'de Davutoğlu ve Finlandiya Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve bakanlarla görüşmenin yapılacağı otelin önünde bir araya geldi.

KORUMALARI SALDIRMAK İSTEDİ

AKP'nin Kuzey Kürdistan'daki katliamlarını protesto eden kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını taşıdı. Katliamları yansıtan pankartlar da taşıyan kitle, sık sık "Katil Erdoğan", "Katil AKP", "Biji Serok Apo", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganlarını attı. Eylemin yapıldığı civarda bulunanlara da bilgi veren eylemciler, Davutoğlu'nun korumaları tarafından tehdit edildi. Korumaların eylemcilere fiziki saldırıda bulunma girişimi üzerine Finlandiya polisi devreye girerek korumalarla tartıştı.

Türk Başbakan, Kürtlerin eyleminden ötürü bir süre otelden çıkamadı.

 

Kurds and their friends protested Turkish Prime Minister, Davutoglu's visit to Finland in Helsinki. Securities of Davutoglu trying to attack us and then starts a conflict between them and finnish polices when police trying to stop them.

Nûjîn Rojhilat tarafından gönderildi 6 Nisan 2016 Çarşamba
...