Fırat Bölgesi’nde Türk işgaline karşı 20 günde 21 bin imza

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nin 20 Ocak'ta “Suriye topraklarındaki Türk işgaline hayır, Erdoğan yargılansın” şiarıyla başlattığı imza kampanyasında şu ana kadar Fırat bölgesinde 21 bin imza toplandığı öğrenildi.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, 20 Ocak’ta “Suriye topraklarındaki Türk işgaline hayır, Erdoğan yargılansın” şiarıyla başlattığı imza kampanyası devam ediyor.

ANHA’nın haberine göre imza kampanyası için Kobanê kantonuna bağlı tüm ilçe ve köylerde stantlar açılırken, şuna kadar Fırat bölgesinde  21 bin imza toplandı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya ilişkin Şehit Aileleri Meclisi, köylerdeki ve uzak bölgelerdeki halkı daha fazla kampanyaya dahil etmeleri için Fırat bölgesindeki tüm ilçe ve beldelerde gruplar oluşturdu.

İmzaların işgalci Türk devletinin işgal ettiği bölgelerdeki suçlarına ve bölge halkına göç dayatarak demografik yapıyı değiştirme politikalarına son verilmesi için topladıkları ve imzaları Birleşik Arap Cumhuriyeti’ne ve BM’ye sunacaklarını öğrenildi.

Kampanya, sivil toplum kurumların katılımı ile devam ettiği öğrenildi.