Frankfurt'taki eylemde Paris yürüyüşüne katılım çağrısı

Frankfurt'taki eylemde Paris yürüyüşüne katılım çağrısı

Almanya'nın Frankfurt kentinde, Bockenheimer Warte'de bulunan Fransız Konsolosluğu önünde her Çarşamba olduğu gibi Paris'te katledilen üç kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet istendi.  
Eylemde her üç Kürt siyasetçinin fotoğrafları ve "Paris Katliamı'nı unutmadık; unutturmayacağız" yazılı pankart taşındı. 'Leyla, Sakine, Fidan ölmsüzdür" sloganlarının da atıldığı eylemde konuşan Amara Kadın Meclisi adına Delal Yaman, katliamın faillerinin açığa çıkartılmamasına tepki göstererek, "Çünkü bu, iki devlet arasında olan işbirliğidir. Amaçları bizleri güçsüzleştirmek, mücadelemizden vazgeçirmektir. Bizlerse daha güçlü olacak, daha fazla örgütleneceğiz" dedi. Rojava'daki kadınların devrimine dikkat çeken Yaman, "Sakine, Fidan, Leyla'nın gittiği yol da buydu. Onlar her zaman bizimle birlikteler, bizim onlara ve diğer kadın şehitlerimize sözümüz var. Dünyanın her yerinde Kürt kadınların bir olması lazım" diye konuştu.
'TÜRKİYE İSTİHBARATIYLA NASIL ÇALIŞTILAR?'
Hessen Eyaleti Milletvekili Barbara Cardenas, şöyle konuştu: "Fransa hükümetine sormamız lazım; hangi noktada Türkiye istihbaratıyla çalıştılar... Nasıl olur da Paris'te böyle bir katliam gerçekleşir. 2012 yılına kadar Ömer Güney Almanya'da yaşıyordu. Alman istihbaratının bu işle bir alakası var mı; öğrenmemiz lazım. Katliamdan sonra Federal Anayasası Koruma Örgütü, Türkiye istihbaratıyla olan ilişkisini sınırlamış. 1994 yılında Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, 160 katilin Avrupa'ya, Kürt eylemcilerini öldürmek için gönderildiğini kabul etti."
'FRANSA SESSİZLİĞİNİ BOZMALI'
Amara Kadın Meclisi adına Meliha Danışır, 'katillerin ellerini kollarını sallayarak gezdiklerini' söyleyerek, Fransa hükümetinin sessizliğini bozmasını istedi, katliamı lanetledi. 
Konuşmaların ardından Paris Katliamı için Kürt Kadın Barış Bürosu'nun (CENİ) hazırlamış olduğu bildiri okundu ve kadınlar Fransız Konsolosluğu'nun önünde üç mum yakarak, siyah ve üç güllü olan bir örtüyü astılar.
PARİS'TEKİ YÜRÜYÜŞ İÇİN OTOBÜS KALDIRILACAK
Kadınlar, eylemlerine Frankfurt merkeze giderek devam ederken, Cumartesi günü Paris'te düzenlenecek yürüyüşe katılmak için Cuma günü Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde, saat 23.30'da otobüslerin kaldırılacağı bilgisi verildi. Tüm Kürdistanlılar ve dostları yürüyüşe çağrıldı.