Frankfurt ve Lozan’da anma
Frankfurt’ta HPG gerillası Süleyman Bağrıyanık ile YPG savaşçısı Firaz Tufan ve İsviçre’nin Lozan kentinde de Şengal'de KDP'nin saldırıları sonucu yaşamını yitiren HPG gerillaları anıldı.
Frankfurt’ta HPG gerillası Süleyman Bağrıyanık ile YPG savaşçısı Firaz Tufan ve İsviçre’nin Lozan kentinde de Şengal'de KDP'nin saldırıları sonucu yaşamını yitiren HPG gerillaları anıldı.
FRANKFURT
Almanya’nın Frankfurt kentinde Mayıs 2016’da 6 arkadaşıyla hava saldırısında yaşamını yitiren HPG komutanlarında Süleyman Bagrıyanık (Egid Erkendi) ve 4 Mart’ta Sebad’da yaşamını yitiren YPG savaşçısı Firaz Tufan (Firas Erkendi) anıldı.
Frankfurt Şehit Aile Kurumu tarafında organize edilen anmaya yüzlerce Kürdistanlı katıldı.
Saat 13.00’de Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmanın açılış konuşmasını Azize Ana yaptı.
Azize Ana, “Ben de bir şehit annesiyim, şehitlerin bize bırakmış olduğu değerlere ve maneviyata sonuna kadar sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
Şehit Aileleri Kurumu (KOMAW) adına ise Ahmet Aktaş bir konuşma yaptı. Mart ayının Kürt halkı için önemli bir ay olduğunu söyleyen Aktaş, “Başta Halepçe katliamı ve Mahsum Korkmaz arkadaşın şahadet yıl dönümüdür. Egid Erkendi arkadaş Mahsum Korkmaz’ın yoldaşı oldu” dedi.
Aile adına ise konuşan Agit Bağrıyanık konuştu. “Heval Egîd bizler için büyük bir komutandı. Kayıbı bizler için çok büyük” dedi. Bağrıyanık, Firas Erkendi’nin de Süleyman Bağrıyanık’ın kuzeni olduğunu söyledi ve onların bırakmış olduğu onurlu mücadeleye sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
NAVDEM’den Mervan Botan da bir konuşma yaptı.
Anmada Egîd Erkendi için sinevziyon gösterimi yapıldı. Duygulu anların yaşandığı anma, “Biji Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.
LOZAN
İsviçre'nin Lozan kentinde Şengal'de KDP'nin saldırıları sonucu yaşamını yitiren HPG gerillaları anıldı.
3 Mart'ta KDP saldırılarında yaşamını yitiren HPG gerillası Çekdar Sinan (Newroz Güvercin) ve Orhan Baran (İbrahim Hüso) Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) anma toplantısı düzenlendi.
Anma, Kürdistan özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.
Anmada yapılan konuşmalarda Şengal ve Rojava'da devrimi ne saldıran KDP çetelerinin katliam politikaları teşhir edildi. Anma sonrası yapılan halk toplantısında, Kürdistan ve Türkiye'de yaşanan son siyasal süreç değerlendirilerek, 16 Nisan diktatörlük referandumunda ‘neden Hayır’ denilmesi üzerine değerlendirmeler yapıldı. Halk toplantısı soru cevap kısmının ardından sonlandırıldı.