Fransız kanalında Leyla Güven’in durumu gündeme getirildi

Fransa’nın önde gelen kanallarından Franceinfo’da yayınlanan ve sadece kadın siyasetçiler ile gazetecilerin katıldığı özel tartışma programında, açlık grevinde 72’inci gününü geride bırakan Leyla Güven’in durumu da gündeme getirildi.

Sarı Yelekliler eylemleri sonrasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un politikalarının da tartışıldığı programa katılan France Insoumise (Boyun Eğmeyen Fransa) adlı çatı partisinin Ulusal Sözcüsü ve Sol Parti Eş Genel Koordinatörü Danielle Simonnet, Leyla Güven’e destek istedi.

GÜVEN’İN RESMİNİ PAYLAŞARAK, DURUMUNU ANLATTI

Tartışma programının başlangıcında Leyla Güven’in üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resminin olduğu açlık grevi önlüğüyle görüldüğü bir resmini açan Simonnet, Güven’in hayati tehlikeyle karşı karşı olduğuna vurgu yaptı. Simonnet, “Bu tartışmaya başlamadan önce, bizler burada sadece kadınlarız. Ve ben size başka bir kadından, HDP Milletvekili Leyla Güven’den bahsetmek istiyorum. 6 Kasım’dan bu yana açlık grevinde” diye konuştu.

CEZAEVLERİNDEKİ 10 BİNİ AŞKIN TUTSAĞI HATIRLATTI

Güven’in sağlık durumunun çok kötü durumda olduğunu söyleyen Danielle Simonnet, “Belki bugünkü tartışmamızın konusu değil ama dünyayı ilgilendirmesi gereken bir konu. Kürtler DAİŞ’e karşı savaşta en iyi savaşçılar oldular. Ve bugün Türkiye’deki diktatörlükle birlikte cezaevlerinde 10 bini aşkın siyasi tutsak var” dedi.

FRANSA’NIN VE MEDYASININ KONUYA EĞİLMESİ TALEBİ

Cezaevleri ve açlık grevlerinin herkesin sorunu olması gerektiğini vurgulayan Simonnet, France Insoumise ile diğer sol ve hatta merkez sağ partilerin parlamenterlerinin açlık grevlerine destek amacıyla deklarasyon yayınladığını hatırlattı.

Simonnet, Fransa’nın tutumunda değişiklik yapmasının önemine işaret ederken, medyanın da konuya eğilmesini istedi. Programın sunucusu ise, “Mesajını anladık” diyerek, Simonnet’yi olumladı.