Fuhuş çetesine 3 ile 44.5 yıl arasında hapis
Fuhuş çetesine 3 ile 44.5 yıl arasında hapis
Fuhuş çetesine 3 ile 44.5 yıl arasında hapis
Amed'de 2010 yılında fuhuş çetesi oluşturarak, şantaj, fuhuşa teşvik etmek ve hırsızlık gibi suçları işledikleri iddiasıyla yargılanan 8'i tutuklu 16 sanığa 3 ila 44.5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.
Amed'de çeşitli tarihlerde 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç işlemek amacıyla oluşturulduğu belirtilen örgüte üye olma', 'fuhuşa teşvik', 'şantaj', 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' ve 'hırsızlık' suçlarından haklarında dava açılan 18 sanık hakkındaki davada karar açıklandı.
3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklardan Servet A. ile Mesut O. katılırken diğer sanıklar katılmadı.
Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar Servet A. ve Mesut O. suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Daha sonra söz alan sanık avukatları da fuhuşa teşvik durumunun söz konusu olmadığını, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak bu yönde karar verilmesini istedi.
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, yaklaşık 3 yıl süren dava sonucu suç örgütü lideri konumundaki Nurettin T.'ye 44.5 yıl hapis cezası verildiğini bildirdi. Diğer sanıklar; Servet A.'ya 26, Nazan G.'ye 23, Mesut O.'ya 23, Ramazan P.'ye 27, Hüseyin E.'ye 3, Dilek K.'ya 7, Zülfü K.'ya 8, İbrahim T.'ye 11, Sultan Ö.'ye 7, Serpil A.'ya 13, Mehmet Ç.'ye 3, Özkan B.'ye 4, Sinan B.'ye 4, Münevver Z.'ye 13 ve Mehmet Ö.'ye 7 yıl hapis cezaları verildi. İki sanık ise, beraat etti.