GÜNDEM 10 OCAK 2020

10 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, savunmalarında bölgede yaşanan sorunların temel nedenleri, sorunların ağırlığından ötürü yaşanan kaos ve krizli durumdan çıkışın projelerini sundu.

-HDP Milletvekili ve hukukçu Meral Danış Beştaş, Paris katliamının aydınlatılmaması konusunda Türkiye ile Fransa arasında bir işbirliği olduğuna dikkat çekti.

-Roboski katliamında ağabeyini kaybeden Kadri Encu, 'sınır ticareti' yaptıklarında bu sefer de katırlarının Türk askerleri tarafından katledildiğini söyledi.

-İsveç'in Türkiye'ye yaptığı silah satışları hakkında kamuoyuna yanıltıcı bilgi vermekle suçlanan İsveçli üç bakan Yüce Divanlık oldu.

-Türkiye ve Kürdistan'da yaşanan ekonomik kriz başta devlet bankaları olmak üzere, birçok devlet kurumunu vurdu. Devlet bankalarında para olmadığı için birçok kişi günlerdir parasını alamıyor.

-Almanya’nın Bremen Eyaleti’nde Sol Parti’ye yönelik ırkçı saldırıların giderek artması dikkat çekiyor. Son olarak eyalet milletvekillerinin bürosuna şüpheli bir mektup gönderildi.

-İran’da düşen Boeing 777 ile yeniden gündeme gelen ve bizzat devletlerin düşürdüğü uçak facialarında 1973 yılından bu yana binin üzerinde sivil yaşamını yitirdi.

-İran’da düşen uçakta 63 vatandaşını kaybeden Kanada, yolcu uçağının İran’dan fırlatılan füzeyle ‘yanlışlıkla’ vurulduğuna dair bilgilerin mevcut olduğunu iddia ederken, Tahran yönetimi ‘şaibeli bir mizansen’ suçlamasıyla karşılık verdi.