GÜNDEM 11 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Berlin ile Fransa’nın Strasbourg kentinden bir grup yürütüyor.

-15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümüne ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi “Bugün 37’nci yıla girerken de PKK, Kürt halkı ve dostları yine aynı 15 Ağustos Atılım ve Zafer Çizgisinde direnmekte ve kazanmaktadır” dedi.

-Gerilla Ciwana ve Evrim, Cenga Heftanin’de savaşan ve zafere inanan iki gerilla. Belki de özgürlük bu ‘an’daydı, bu iki kadın gerillanın gülüşünde, zafere olan inançlarındaydı.

-YJA STAR gerillası Sarya Diyar, şehadetinin 10. yıl dönümünde gerilla ağabeyi Diyar Gaffur’u ve üzerindeki emeğini anlattı.

-AKP-MHP iktidarı, yılın ilk yarısına kadar Kürtçeye dair onlarca hak ihlaline imza attı. İktidarın inkârcı politikaları bu yıl cinayet de getirdi.

-HDP Bakırköy ilçe binasına saldırdıktan sonra Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan S. A.’nın, 20 Temmuz’da Kadıköy’de yapılan Suruç anması sırasında gözaltına alındığı ortaya çıktı.

-Kürdistan'daki orman yangınlarının özel savaşın bir politikası olduğunu söyleyen Hevsel Koruma Platformu Sözcüsü Vahap Işıklı, her yerde ekolojik soykırım yapıldığına dikkat çekti.

-Van Valiliği tarafından uygulanan eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle kentte dört yıldır herhangi bir kültür-sanat etkinliği yapılamıyor.

-Avrupa’da muhalefette olan aşırı sağcı partilerin popülaritesi gittikçe azalıyor. Almanya’dan Fransa’ya, İtalya’dan Avusturya’ya sağcı partiler özellikle pandemi günlerinde sınıfta kaldılar.