GÜNDEM 11 OCAK 2020

11 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, 'Ortadoğu’da Uygarlık Krizi ve Demokratik Uygarlık Çözümü' başlıklı savunmasından başlıkları yayımlamaya devam ediyoruz.

-Paris’te 9 Ocak 2013’te gerçekleştirilen katliam, yıldönümünde düzenlenecek kitlesel bir yürüyüş ile protesto edilecek.

-Ekonomik krizin en çok kadınları etkilediğini söyleyen Devrimci Partili Burcu Çubuk, "Toplumsal düzlemde kriz sadece erkekleri vuruyormuş gibi bir algıyla karşı karşıyayız" dedi.

-Türkiye ve Kürdistan'da en fazla iş cinayetleri AKP iktidarı döneminde yaşandı. 17 yılda 20 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Şırnak'ta da son 2 yılda maden ocaklarında 14 işçi hayatını kaybetti.

-Fransa’da geçtiğimiz yıl Sarı Yelekliler eylemleri ardından yaygınlaşan Yurttaş Diyalogu kapsamındaki iklim buluşmalarında çıkacak önerilerin referanduma götürülmesi ihtimali doğdu.

-Finlandiya'da polis ve savcı, ülkenin en tehlikeli suç örgütü olarak bilinen United Brotherhood'u yasaklanmasını istiyor.

-Dünyanın önde gelen kanallarından BBC’nin kadın çalışanlarına yönelik yaptığı ayrımcılık mahkeme kararıyla bir kez daha tescillendi.