GÜNDEM 16 TEMMUZ 2018

16 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Erciş Devlet Hastanesi'nin 10 defa açılışını yapan AKP hükümeti, hastaneyi tekrar kapatarak yerel seçimlerde yeniden açılış yapacak.

-ANF İngilizce servisine konuşan FARC lideri Timochenko, Kolombiya’yı ilgilendiren siyasi ve kurumsal meseleler ve eski gerillaların uğruna mücadele etmeye devam ettiği yeni bir ülke arayışındaki konjonktürel sürecin ötesine giden mevcut sorunları değerlendirdi.

-Amed'in Sur ilçesine bağlı Tilalo köyünde yaşayan Hikmet Sırtlan evinin bahçesinde açtığı bakkal ile geçimini sağlamaya çalışıyor.

-Nükleer enerji ve teknolojisinde dünya lideri olmakla övünülen Fransa’da, en az 1,5 milyon metreküp nükleer atık olması endişelendiriyor.

-Somalı aileler, 13 Mayıs 2014 tarihindeki katliamda 301 maden işçisinin ölümüne neden olan sanıklara verilen ödül gibi cezaları protesto etmek için Ankara’ya yürüyor.

-Almanya’da yapılan son bir kamuoyu araştırması, hükümetin aksine göçmenlerin hiç de vatandaşın gündeminde olmadığını gösterdi. Almanların üzerine kafa yorduğu konular sıralamasında göçmen ve mülteciler 13. sırada yer aldı.