GÜNDEM 17 OCAK 2020

17 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Partilerinin 2020 yılında yürütecekleri politikalara ilişkin konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "Hep beraber İmralı tecridinin zincirlerini kırmamız lazım. 2020 yılı, tecrit ile mücadele yılı olacaktır" dedi.

-Şehit düşen arkadaşlarının mücadelesini sürdüreceklerini belirten YBŞ VE YJŞ’liler, Şengal’in özgür ve kendi savunma gücene sahip olmasının, düşmanlarını korkuttuğunu söyledi.

-HDP’li Van Büyükşehir Belediyesinin gasp edilmesinin ardından Van Kayyumu içme suyuna yüzde 43 oranında zam yaptı. İşsizliğin yüzde 80'lere ulaştığı Van'da halkı Kayyumun kendilerini sömürdüğünü belirtti.

-Başbakan Merkel’in Libya konferansı için Berlin’e davet ettiği Türk cumhurbaşkanı kitlesel bir protesto gösterisiyle karşılanacak.

-Nurhak Siser, şehadete ulaştığı 2017 yılına kadar düşmanının 'korkulu rüya'sı olur. Kararlı, birikimli ve şakacı özellikleriyle hafızalarda kalır.

-Bild gazetesi, Başbakan Merkel’in Libya konferansının davetli listesini Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğine göre hazırladığını duyurdu.

-2020 yılında dünya ekonomisindeki büyüme oranını çok az da olsa yukarı çekecek olan gelişmekte ve yükselmekte olan ülkelerde milli gelirlere oranla artan borç düzeyi ve yatırımlardaki azalma en önemli sorun olarak duruyor.

-AB’nin otomobillerin emisyon değerlerini sınırlandıran düzenlemeleri ardından bugüne kadar atmosferi en çok kirleten Avrupa ülkesi olan Almanya’da, harekete geçilmediği takdirde otomobil sektörünü milyarlarca Euro cezalar bekliyor.

-Amerikan bilim insanları, tıpkı kuşlar gibi gerçek tüylü kanatlara sahip ve onlar gibi hareket edebilecek insansız hava aracı geliştirmeye hazırlanıyor.