GÜNDEM 17 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Suruç Katliamı’nın 5. yılına ilişkin konuşan HDP Milletvekili Murat Çepni, "Suruç katliamı bir ihmal değildi. Somut olarak katliamın organizasyonunu bir devlet organizasyonu olduğunu söylemek gerekir" dedi.

-Mısır'da bulunan Kürt siyasetçi-gazeteci Ehmed Şêxo, Türk devletinin Libya'ya müdahalesi, Mısır'ın bu müdahaleye karşı tutumu, Türk devletinin İhvanı Müslim projesi ile Arapları kuşatma çabaları, gelişen Kürt-Arap ittifakını ANF'ye değerlendirdi.

-Van Çev Der Başkanı Ali Kalçık, son dönemlerde Erciş, Çatak ve Muradiye’de yapılan HES’ler nedeniyle

-Dünya Gıda Programı tarafından hazırlanan enteraktif harita ile açlığın en çok olduğu bölgeler işaretlenirken, Sahel başta olmak üzere birçok bölgede açlığın nüfusun yarısından fazlasını etkilediği görülüyor.

-AB’nin ekonomik krizden çıkış için öngördüğü 750 milyar euroluk kriz bütçesindeki uzlaşının bugün yapılacak zirveyle sağlanması hedefleniyor.

-Polonya’da sağcı cumhurbaşkanının kıl payı kazandığı tartışmalı seçimler, muhalefet tarafından iptal istemiyle yargıya taşındı.

-Günümüzde daha çok evlerde sevmek amacıyla beslenen kedilerin, Verimli Hilal döneminden bu yana tarım ürünlerini korumak için evcilleştirildiği ve bu amaçla Avrupa’ya kadar ulaştığı bildiriliyor.