GÜNDEM 18 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-19 Temmuz Rojava Devrimi’ne ilişkin konuşan PYD Eşbaşkanlık Konseyi üyesi Foza Yûsif, "Rojava Devrimi Ortadoğu’nun rönesansıdır" diye konuştu.

-Rojava devriminin yıl dönümü vesilesiyle Avrupa’da düzenlenecek etkinlikler takip edilecek.

-Kuzey ve Doğu Suriye Güvenlik Güçlerinden kaynaklar, "MİT'in DAİŞ’li kadınları şebekeler yoluyla Hol Kampı’ndan kaçırıp para karşılığı ailelerine sattığını tespit ettik" dedi.

-Türk devletinin saldırılarına karşı gençlere gerilla saflarına katılma çağrısında bulunan HPG ve YJA STAR gerillaları, "Gelin devrim bayrağını beraber kaldıralım, beraber özgürleşelim" diye konuştu.

-Kayıp yakınları, her cumartesi günü olduğu gibi, bugün de eylemde olacak.

-Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından av turizmi adı altında yaban hayattaki canlılar üzerine yapılan ihalelerde 100 binlerce lira akarken hayvanseverler bu avlara karşı tepki gösteriyor.

-Avustralyalı bilim insanlarının yaptığı bir çalışma sonucu geliştirilen ve yakın dönemde klinik testlerine başlanacak bir aşının, birçok kanser türüne karşı etkili olduğu savunuluyor.

-Brezilya’da Amazon ormanlarındaki talanın nedenlerinden biri olarak AB’ye yapılan soya ve sığır eti ithalatı gösterilirken, AB-Brezilya Serbest Ticaret Antlaşması’nın bu talanı hızlandırmasından endişe ediliyor.

-Fransız yargısının Yemen’deki iç savaşta yaşanan bazı işkencelerden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri’nin veliaht prenslerinden Muhammed Bin Zayed hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi.