GÜNDEM 19 EKİM 2019

19 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Rojava ile dayanışmak amacıyla önümüzdeki günlerde birçok eylem düzenleyecek olan Riseup4Rojava (Rojava için Başkaldır!) platformu başlattıkları kampanyaya katılım çağrısında bulundu.

-Türk devletinin Rojava'da işlediği savaş suçlarına ilişkin konuşan ÖHD Eşbaşkanı Av. Ayşe Acinikli, "Sivil katliamları ve kimyasal silah kullanılması durumunda, uluslararası hukuk kurumlarına başvuru yapabilmek için yaşananların belgelenmesi gerekiyor" de

-İsviçre Biel Kadın Grevi Kolektif, yaptığı açıklama ile Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösterirken, dünya kadınlarını Rojava Devrimi’ni sahiplenmeye çağırdı.

-İngiltere’de yayınlanan sol eğilimli The Morning Star gazetesinde yayınlanan haberde, Erdoğan’ın ‘damgalı bir terörist, savaş suçlusu ve cihatçıların müttefiki’ olduğuna vurgu yapıldı.

-HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların AKP'nin emperyal hayalleriyle de ilgisi olduğunu vurguladı. Taşdemir, Kürt karşıtlığından beslenen zihniyetin kaybetmeye mahkûm olduğunu kaydetti.

-Patnos Cezaevi'nde kalan Mustafa Toptekin isimli tutsağın annesi Herdem Toptekin, Patnos Cezaevi'nin işkence merkezine döndüğünü ve gardiyanların haftada 2 defa koğuşlara baskın yaptığını söyledi.

-Kürdistan Ulusal Kongresi'nin 19'uncu Olağan Kongresi takip edilecek.

-Kayıp yakınlarının her cumartesi günü düzenlediği eylemler takip edilecek.