GÜNDEM 19 OCAK 2020

19 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Öcalan'a uygulanan tecridi hukuk ve insan hakları boyutu ile ele alan İHD Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan, yeniden devreye konulan tecridin hukuka aykırı olduğunu ve bu uygulamaların insani olmadığını aktardı.

-Ulusal birliğin oluşması için uzun yıllardır çalışmalar yürüttüklerini belirten Kürt siyasetçi Ahmet Türk, "Kürt partileri olarak birlikte ve ortak bir çalışma yürütmemiz kaçınılmaz oldu. Hepimiz ulusal değerler çerçevesinde siyaset yapmalıyız" dedi.

-Almanya’nın Hamburg eyaletinde yapılacak parlamento seçimlerinde iki dönem milletvekilliği görevini yürüten Kürt kadın siyasetçi Cansu Özdemir, 23 Şubat’taki seçimlerde yeniden aday. Kürdistani kurumlar dün, Özdemir’e desteğini açıkladı.

-14 Nisan 2019 tarihinde Türk devletinin düzenlediği bir saldırıda şehit düşen Rubar Serhildan, arkasında dağlar kadar yüce bir mücadele azmi bıraktı.

-Anti Faşist Cephe, Libya konferansı için bugün Almanya’nın başkenti Berlin’e gelecek olan Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın protesto edilmesi çağrısında buldu.

-ABD’nin başkenti Washington’da “Kadın yürüyüşü”nün 4’üncüsü dün düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı eylemde ABD Başkanı Donald Trump’un politikaları protesto edilirken, kadın ve azınlık hakları savunuldu.