GÜNDEM 2 ŞUBAT 2020

2 Şubat gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat Uluslararası Komplo'nun 21'inci yıldönümünü protesto amacıyla Almanya'da düzenlenen uzun yürüyüşler takip edilecek.

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-PKK Merkez Komitesi, “Belçika yargısı PKK ve Kürtler üzerine çok önemli bir karar vermiştir. Çok açık ki, Belçika Yargıtay’ının onaylayarak kesinleştirdiği PKK kararı, esas itibariyle 9 Ekim 1998 ve 15 Şubat 1999 komplolarının hukuki mahkûmiyeti olmaktadır. Kuşkusuz bu karar Kürtler ve demokratik insanlık açısından tarihi öneme sahiptir ve tüm Avrupa siyasetini etkileme gücündedir” dedi.

-Devletin kadın kazanımlarına yönelik saldırılarına dikkat çeken TJA Aktivistleri Ayşe Gökkan, Zeynep Üren ve Figen Ekti, tüm saldırılara karşı mücadelelerini güçlendireceklerini, katil ve suçlulardan hesap soracaklarını belirtti.

-HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Meclis’te hakkında soru önergesi verdiği Başkentgaz’dan Kızılay aracılığıyla Ensar Vakfı’na yapılan bağış skandalının çürümüşlüğün resmi olduğunu söyledi.

-Bitlis’in AKP’li Adilcevaz Belediyesi, ‘Irak’ta, Suriye’de savaştayız. Hükümetin parası yok, ekonomik kriz yaşanıyor’ denilerek 8 aydır işçilerin maaşlarını ödemiyor.

-65 milyon yıl önce yok oluşlarına dair teorilerin yarıştığı dinozorların on milyonlarca yıl boyunca yoğun volkanik patlamalara rağmen yaşama uyum sağlayabildikleri iddia ediliyor.

- Alman radikal sol gruplar, Alman demir-çelik devi ThyssenKrupp'ın araç yakma eylemlerini üstlendiler. Gruplar, ThyssenKrupp'ın Türk ordusu için askeri malzeme ürettiğine dikkat çektiler.

-Yıllar sonra mahkeme kararıyla üzerlerine konulan 'yayın yasağı' kaldırılan belgelerde binlerce Yahudinin ölümünden sorumlu Nazi suçlusu Alois Brunner'in Alman istihbaratı BND ile ilişkisi ortaya çıktı.