GÜNDEM 21 KASIM 2019

21 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Türkiye’nin Rojava’da savaş suçu işlediğini çizdiği resimlerle belgelemek istediğini kaydeden ressam Sinan Hezer, suçu belgelemenin yanında ulusal bilince de katkıda bulunmak istediğini söyledi.

-Ilısu Barajı için 12 bin yıllık tarihin yok edilmesine tepki gösteren Yaşatma Girişimi Sözcüsü Rıdvan Ayhan, "Hasankeyf yalnız bizim değil, bütün insanlığın mirasıdır. Buraya sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır" dedi.

-15 Şubat komplosunun yıldönümünde düzenlenen bir gösteride “Bijî Serok Apo” sloganını attığı için hakkında yargılanan bir Kürdistanlıya Kassel İdari Mahkemesi, söz konusu sloganın fikir özgürlüğü olduğunu belirterek beraat kararı verdi verdi.

-Çocukluk hayallerine ihanet etmek istemeyenlerin, bu iddiada olanların topluluğudur gerilla. Hayal kuranların değil, hayallerinin peşinde koşan ve onu yaşamaya çalışanların topluluğudur.

-Son haftalarda Türkiye gibi birçok ülkenin çetelere askeri desteğinin ortaya çıktığı Libya’da Haftar güçleri, ülke sınırları üzerinde uçan bir İtalyan dronunun düşürüldüğünü duyurdu.

-Avrupa Birliği (AB)’nin önde gelen ülkeleri, ABD’nin aksine Doğu Kudüs başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik pozisyonlarının değişmeyeceği mesajı verdi.