GÜNDEM 22 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürdistan özgürlük davasının yeni döneme girdi. Türk devleti, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin haklı davasına, Kürt halkının tümünün statüsüne karşı, çok kapsamlı bir saldırı halindedir. Kürdistan’ın tüm parçaları, dönemi doğru okumalı.

-AKP-MHP'nin siyasi tutsaklara yönelik saldırılarına dikkat çeken PKK Zindan Komitesi Üyesi Pîro Dersim, faşizmin seçimle değil, direnişle gidebileceğini söyledi.

-Türkiye'nin en büyük, tarım ve hayvancılık tesisi olan Van Organize Tarım İşletmeleri (VOTAŞ) AKP’lilerin rant alanına döndü.

-Hakkari bölgesi dünyanın en zengin çinko ve kurşun rezervine sahip yerlerden biri. Hakkari 20 yıldır İran ve Çin'e kurşun, çinko ihraç etmesine rağmen yoksul kentlerin başında geliyor.

-Müvekkili Taylan Kulaçoğlu’nun, 'Kral çıplak' dediği için 33 gündür rehin tutulduğunu söyleyen Av. Tamer Doğan, kronik akciğer hastası olan Kulaçoğlu’nun kulağının arkasında da kist çıktığını aktardı.

-‘Yapamazsın’ telkinine rağmen sabahın erken saatlerinde toptancılardan satın aldığı ürünlerle pazarlara giden 24 yaşındaki Zeynep Tilki, pazarcılığın cinsiyetinin olmayacağını bir kez daha gösterdi.