GÜNDEM 22 KASIM 2019

22 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Kalkan: Kürt toplumu Önderlik gerçeğiyle köklü bir paradigma değişimi yaşamıştır. Bu değişim hala da devam etmektedir. Sömürgeciliğin, iktidarcı-devletçi sistemin, milliyetçiliğin oluşturmaya çalıştığı paradigmayı kırmış ve yerle bir etmiştir.

-Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ndeki tutsaklara gönderilen veya getirilen kitapların verilmemesi için yeni bahane bulundu. Cezaevi idaresi, tutsakların hesaplarında para bulunmasını şart koşuyor.

-Fatih Pınar’ın iş cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla çektiği ilk uzun metraj belgesel filmi ‘Kaza Değil Cinayet’, izleyiciyle ilk buluşmasını yaptı.

-Çorlu’da yaşanan tren faciasının üzerinden 500 gün geçti, davada herhangi bir ilerleme yok.

-İngiliz ekonomi araştırmacılarına göre, giderek daha hissedilir bir biçimde tehlike oluşturmaya başlayan küresel ısınma, başta yoksul ülkelerde olmak üzere dünya ekonomisine olumsuz etkide bulunacak.

-Ciddi bir nüfus sorunu ve ekonomik kalkınmadaki zorluklarla başa çıkmaya çalışan Afrika’da gerçek manada bir kalkınma, ancak kadınların bilim ve yenilikler dünyasındaki rolünün arttırmasıyla mümkün olabilecek.