GÜNDEM 24 AĞUSTOS 2019

24 Ağustos 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Amed, Van ve Mardin belediyelerinin AKP/MHP iktidarı tarafından gasp edilmesi ardından düzenlenen protesto eylemleri takip edilecek.

-İktidar tarafından gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, 19 Ağustos günü demokrasiye darbe vurulduğunu belirtti.

-HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, seçim sürecinde Erdoğan ve Soylu’nun kayyum atacaklarını duyurduklarını, hazırlığının da seçimden bir gün sonra yapıldığını hatırlatarak, “Karar, hukukidir diyen Soylu, yalan söylüyor” dedi.

-680 milyon TL'lik borçla kayyumdan devralınan Gever (Yüksekova) Belediyesi, dört aydır belediye eşbaşkanları da dahil olmak üzere kimseye maaş veremiyor.

-İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi'nin Avrupa Parlamenteri Evin İncir, AKP Hükümeti'nin halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarını görevden alarak kayyum atamasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

-AKP hükümetinin yan kuruluşu SETA’nın Kürt kuruluşları ve Kürtleri destekleyen politikacıları fişlemesine Danimarka ve İsveç’teki parti, kurum ve sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi bugün de kayıp yakınları için eylemde olacak.