GÜNDEM 24 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-KDP, YNK ve PKK ile diğer tüm siyasi partilerin, Güney’e saldırıların, işgali amaçladığını görmesi gerektiğini belirten DBP Eşbaşkanı Aydeniz, hepsine şunu sordu: “Efrîn’de niye Türk bayrağı sallanıyor, niye PTT açılıyor?”

-İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan, HDP’nin bu kadar baskı/yasak ortamında ve salgın sonrası dönemde, tekrar siyasal mücadelenin sokakta verilebileceği ve kararlılıkla yasakların aşılabileceği inancını tazelediğini söyledi.

-Kıdem tazminatı değişikliği, İŞKUR fonundan en çok işverenin yaralanması ve işsizlik rakamları ile AKP-MHP iktidarı faturayı emekçilerin sırtına yüklemeye devam ediyor.

-Küresel ısınma ve çevre kirliliği nedeniyle her geçen gün daha da kaynakları yok edilen denizler, günümüzden on binlerce yıl önce insanlığın yok olmasını önlemiş.

-Yapılan bir araştırmada, son aylarda neredeyse her gün defalarca kullanılan hidroalkolik jellerin güneş ile teması halinde zararlı olacağı tespitine yer verildi.

-New York Times gazetesine göre, 1 Temmuz’dan sonra da birçok Amerika ülkesinin AB’ye girişine yönelik yasak devam edecek.