GÜNDEM 24 KASIM 2019

24 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü etkinlikleri takip edilecek.

-PKK’nin 42’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri takip edilecek.

-Ok: Rojava devrimi kuşkusuz PKK’nin tüm fedai ruhla geliştirdiği direnişin ve Önder Apo’nun Suriye’de kaldığı 20 yıl boyunca verdiği emeğin bir sonucudur. Önder Apo’nun paradigması ve PKK’nin ruhu Rojava’da pratikleşmiş ve anlam kazanmıştır.

-2012 yılından bu yana Türk devleti ve çete gruplarının saldırısı altında olan Rojava'da topraklarını savunmak için hayatlarını feda eden savaşçılardan geriye direniş hikayeleri kaldı.

-Nafaka hakkının sınırlandırılması yeniden gündeme gelirken boşanma sürecinde birçok baskıya maruz kalan kadınlar bu hakkın gasp edilmemesini istiyor…

-Türkiye Sol Hareketi’nin öncü kadrolarından Teslim Töre, 1 yılı aşkındır gördüğü kanser tedavisi kapsamında yoğun bakıma alındı.

-WHO tarafından dünya genelinde yapılan bir çalışmaya göre, çocuklar arasındaki obezite riski büyürken, özellikle kız çocuklarının giderek daha az hareketli bir yaşam sürdükleri gerçeği ortaya çıktı.

-Almanya’da sığınma başvurusunda bulunanların durumunu araştırmakla görevlendirdiği ancak gözaltına alınan avukatın elinde bulunan 200 dosyanın Türk devletinin eline geçmesinden endişe ediliyor.