GÜNDEM 25 AĞUSTOS 2019

25 Ağustos 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Amed, Van ve Mardin belediyelerinin AKP/MHP iktidarı tarafından gasp edilmesi ardından düzenlenen protesto eylemleri takip edilecek.

-KKP Genel Başkanı işgal edilen HDP'li belediyelere ilişkin konuşarak, Kürtlerin dört parça Kürdistan'da bu işgale karşı tek yumruk olmaları gerektiğini ifade etti.

-İktidarın baskı ve sindirme politikaları ile halkı korkutmaya çalıştığını söyleyen HDP vekili Fatma Kurtulan, "Onlar da biliyor ki baskı ve sindirme politikaları ile sonuç alamayacaklar. Belediyelerimizi alana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

-DAİŞ'e karşı yürütülen mücadelenin cephe savaşından daha çetin olduğunu söyleyen Garbriel, "Sınırlarımızın güvenliğini sağlamak ve Türkiye tehdidini durdurmak DAİŞ’e karşı yürüttüğümüz mücadelenin güçlenmesi açısından da önemli" dedi.

-Hitler faşizmine karşı mücadelede kadınların önemli bir rol oynamasına rağmen kadın direnişçilerin ismi şimdiye kadar çok da anılmıyor. Bu durumu değiştirmek için Alman parlamenter Elisabeth Motschmann öncülüğünde bir inisiyatif başlatıldı.

-Kürdistan Özgürlük Hareketi saflarında savaşırken Türk devleti tarafından 25 Temmuz günü Duhok'ta katledilen Gökhan Bulut (Hamza Tolhidan) ile Zeki Şengali, Diyar Xerib ve Atakan Mahir İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

-Sanatçı Delila'yı şahadetinin 12. yılında anan PKK Kültür Sanat Komitesi üyesi Tekoşin Cudi, “Delila özgürlüğün sesiydi. Tüm sanatçılar da Delila'nın ruhu ile faşizme karşı mücadele etmeli" dedi.