GÜNDEM 25 HAZİRAN 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-KJK Koordinasyonu koronavirüs sürecinde kadınlara yönelik artan şiddete ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Kırım boyutunda yürütülen ataerkil saldırıların, kadınların özgürleşme arayış ve iddiasını azaltmadığına dikkat çekilen açıklamada, yaşamın her alanının ataerkil zihniyet ve sistemle mücadele alanına dönüştürmesi gerektiği belirtildi.

Türk devletinin önceki gece Kuzey Doğu Suriye’nin Kobanê kentine bağlı Helîncê köyüne yönelik düzenlediği saldırı ile 3 Kürt kadınını katletmesini kınayan KBDH, faşizmin yine devrim yapan kadınları hedeflediğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı ‘kumpas’, AKP’li Ayvalı ‘birbirlerine kırdırdık’ dedi. AKP, Kürt siyasetçileri hedef alan ‘KCK davaları’nı ‘FETÖ’nün bıraktığı yerden sürdürüyor.

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi ile HDP’li İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyumlar, Van Gölü’nün ve Van Kalesi’nin kesiştiği bölgede 3 kilometrelik sahili betonlaştıracak.

-Petrol fiyatlarındaki düşüşün Afrika’nın yenilenebilir enerji yatırımlarına zarar vereceği endişesini reddeden onlarca tanınmış isim, kıtanın gelecekteki enerjisinin yeşil ve her yerden daha ucuz olacağına vurgu yapıyor.

-Dün Güney Kore’ye karşı askeri eylemlerini askıya aldığını duyuran Kuzey Kore’nin güneyden atılan propaganda balonlarına karşı çöp balonlarıyla karşılık vereceği duyuruldu.

-Fransa’da yapılan iki ayrı çalışmaya göre, son aylardaki kriz nedeniyle medya organlarında farklı biçimlerde görüşlerine yer verilenler arasında kadınlar azınlığı oluşturuyor.