GÜNDEM 25 OCAK 2020

25 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Elazığ’da dün akşam meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili gelişmeler takip edilecek.

Kapitalist Modernite’nin ideolojik, askeri, ekonomik, sosyal ve kültürel tahakkümü için oluşturduğu uluslararası örgütlenmeler, kimi zaman sureti haktan görüntülerde temel rotaları değişmiyor.

-AKP iktidarın inkar ve imha politikalarını esas aldığını söyleyen DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, "Türkiye'nin demokratikleşmesi için bu iktidardan kurtulmamız gerekiyor çünkü AKP savaşı daha fazla derinleştiriyor" dedi.

-Berxwedan Tolhildan, şehadete ulaştığı 2015'e kadar her anını halkıyla geçirdi. Şimdi de ölümsüz olarak Êzidîlere ışık tutuyor.

-Fransa’da iki aya yakın bir süredir devam eden emeklilik reformuna yönelik Devlet Konseyi (Danıştay) yapılan yorumda, hükümetin tutumuna sert eleştiri getirildi.

-Irak’ta insani yardım çalışmaları yürüten ve üçü Fransız vatandaşı olan 4 kişi kaybolurken, çalışanların radikal örgütler tarafından kaçırılmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

-Çin’den yayılan Corona Virüsü’nün Avrupa’daki ilk iki vakasının ortaya çıktığı Fransa’da üçüncü bir bireyde daha virüsün tespit edildiği duyuruldu.

-Geçtiğimiz aylarda bir parlamenterin Rusya’ya çalışmakla suçlandığı, bir diplomatın da benzer iddialarla suçlandığı Bulgaristan’da başka bireylerin de ‘ajanlık’ suçlamasıyla soruşturulduğu duyuruldu.