GÜNDEM 26 KASIM 2019

26 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, PKK’nin kuruluş öncesi, kuruluşu ve sonrasından bugüne kadarki 41 yılın dört stratejik dönemini izah ederek, 4. Stratejik Dönem’in askeri, siyasi ve toplumsal parametrelerini anlattı.

-PKK’nin kuruluşunun 42’inci yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “PKK, son 22 yıldır da imha ve tasfiye amaçlı uluslararası komplo saldırılarına ve İmralı soykırım sistemine karşı devrimci direnişi örgütlemekte ve yürütmektedir. Bu temelde ABD’nin örgütleyip yürüttüğü uluslararası komplo planını parçalamış, TC’nin yüzündeki tüm maskeleri düşürerek AKP-MHP faşist diktatörlüğü şahsında Kürt düşmanı sömürgeci-soykırımcı gerçeğini net bir biçimde açığa çıkartmış, söz konusu zihniyet ve siyaseti yenilginin eşiğine getirmiştir” dedi.

-26 Kasım 1993’te dönemin içişleri bakanı Kanther’in devlet televizyon kanalı ARD’nin ana haber bülteninde yaptığı “PKK’nin yasaklandı” açıklamayla Almanya’da Kürtler için yeni bir dönem başladı.

-Uluslararası güçlerin Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmek istediklerini söyleyen PKK üyesi Orhan Lotus, kapitalist güçlerin yapacakları bir dizaynda Kürt halkını engel olarak gördüklerini belirtti.

-Fransa’da yayınlanan bir raporda, gıda takviyesi amacıyla kullanılan ve berberin adlı alkaloit içeren vitaminlerin kullanımına karşı uyarıda bulunuldu.

-Brezilya’da aşırı sağcı Devlet Başkanı’nın göreve gelmesinden bu yana özellikle Rio de Janeiro’da polis tarafından öldürülen bireylerin sayısında ciddi bir artış olduğu bildiriliyor.