GÜNDEM 27 EKİM 2019

27 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Medya Haber Kanalı’nda yayınlanan özel programa konuşan PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, “ABD anlaşması da Rusya anlaşmasının da esasında ne var, Girê Spî, Serêkaniyê işgalinin onaylanması var. Kürt savunma güçlerinin Kürdistan’dan çıkartılması kararı var. Bu ne anlama geliyor, bir tehcir, soykırım hareketi. Bunun anlaşılmayan bir yanı yok. Dolayısıyla TC’nin işgal ve soykırım saldırı onanıyor. Soçi’deki de aynı, hiçbir farkı yok. TC Rus anlaşması da aynı anlaşma, TC’nin işgalini onaylayan durumda” dedi.

-Türk devletinin işgal ettiği, mallarını ise talan ettiği Serêkaniyê'den göç etmek zorunda kalan on binlerce kişi, Hesekê ve çevre kentlerdeki okullarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

-Hüseyin Çelebi Şiir ve Öykü Etkinliği’nin 27’incisi Fransa’nın başkenti Paris’teki Espace Paris est Montreuil Salonu’nda yapıldı.

-Irak’ta şimdiye kadar iki yüzü aşkın kişinin yaşamına mal olan halk isyanı sürerken, Şii lider Moqtada Sadr’a bağlı milletvekilleri parlamentoda oturma eylemi başlattı.