GÜNDEM 28 AĞUSTOS 2019

28 Ağustos gündeminden öne çıkan başlıklar

- AKP hükümetinin Diyarbakır, Van ve Mardin’deki irade gaspına karşı gerçekleştirilen eylemler ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- AKP'nin belediyeleri gasp etmesine tepki gösteren sendika başkanları bu faşizan uygulamalara karşı Kürt halkı ile birlikte mücadele edeceklerini belirtti.

- Gasba karşı sokakta olan Amedliler, oylarına, onurlarına ve kazanımlarına sahip çıkmak için direnişte olduklarını belirtti.

- Kayyumun talan ve tahribatıyla geçen üç yıla yakın sürenin ardından yeniden yönetimlere kavuşan Cizreliler, enkaz altından ezilmeyeceklerini belirterek, "Yeniden doğrulma zamanı" diyor.

- Cizre’de 14 Aralık 2015’te ilan edilen ve 79 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında katledilen kızı Hacer’in cenazesini isteyen Aziz Arslan, “40 yıl geçse de alacağız cenazemizi” dedi.

- Belediye gasbını protesto ederek denetçilik görevinden istifa eden ÖHP üyesi Avukat Sevda Aydın, "Bir hak savunucusu olarak halkımın hakkını savunmak boynumun görücüdür. Bir hukukçu olarak buna atama değil darbe diyorum" diye konuştu.

- Xeyri Xerzan, henüz 20 yaşında bir savaşçıdır. Dorşin alanında 200 metre derinlikte bir mağarada üslenirler ama ihanet yanı başlarındadır; Mereto… 7 gerilla şehit düşer, Xeyri yaralı kurtulur ve 61 gün sonra gerillaya ulaşır. Daha sonra yaşadıklarını kaleme alır…